atrium-icon-sheet arrow caret arrow-head-up arrow-head-down reorder external-link back up down info check-circled block restart attention warning error help flag mug cursor quaver file edit copy notification wrench person person-small add capped-person folder-person stack document pin search reblog multimedia palette email google-play like download-to-disk lock cart banknote-euro kite mood-skills mood-graph online-counselling cloud phone folded tag price-tag-euro euro info-centre download upload link branch play-circled article-circled graduation-cap-outlined exam-outlined speech-bubble video-subtitle video-camera table off home statistics clock zoom-in calendar newspaper filter send group gallery card wallet folder zip dna legal select circle-outlined check zoom share image adobe-ai adobe-ps adobe-ae adobe-pr adobe-id adobe-au video menu hexagon more close graph plus Directional Turn2Me eCurve Symbols & Actions UI Controls Emoticons Files, documents, media & folders Objects & pseudo objects Time Finance & Commerce Geometrical Text & Editors Humans, Animals & Emojis Messaging Logos Devices Map, Transport & Location support-group headset headset-mic check-all roadsign badge suitcase print chats message facebook twitter pinterest tumblr linkedin google-plus youtube delicious instagram laptop mobile tablet apple circle location airplane globe delete cog-complex star square triangle history feeling-great feeling-good feeling-okay feeling-bad feeling-terrible feeling-fail diamond octagon cursor-click cursor-default aca-i-logo-1_1

Detached House Extension Hessle

Project Specifications

Location: Hessle, East Yorkshire

Client: Private Client

Year: 2015

Status: Complete

Project Type: Extension

Project Value: N/A

Project Scope

ACA was appointed to produce a design for a single-storey rear detached house extension and internal remodelling of an existing detached house in Hessle, East Yorkshire.

ACA’s designs have improved the accommodation on the ground floor, retaining the existing structures and integrating a single-storey rear extension, producing a net increase in gross internal area of 13.5sqm.

The extension’s design carefully respects the appearance of the existing property. Detailing and matching materials complement the original dwelling and are sympathetic to its character. A flat roof with parapet wall completed with pressed metal profile coping and a modern door composition identifies the contemporary design addition.