atrium-icon-sheet arrow caret arrow-head-up arrow-head-down reorder external-link back up down info check-circled block restart attention warning error help flag mug cursor quaver file edit copy notification wrench person person-small add capped-person folder-person stack document pin search reblog multimedia palette email google-play like download-to-disk lock cart banknote-euro kite mood-skills mood-graph online-counselling cloud phone folded tag price-tag-euro euro info-centre download upload link branch play-circled article-circled graduation-cap-outlined exam-outlined speech-bubble video-subtitle video-camera table off home statistics clock zoom-in calendar newspaper filter send group gallery card wallet folder zip dna legal select circle-outlined check zoom share image adobe-ai adobe-ps adobe-ae adobe-pr adobe-id adobe-au video menu hexagon more close graph plus Directional Turn2Me eCurve Symbols & Actions UI Controls Emoticons Files, documents, media & folders Objects & pseudo objects Time Finance & Commerce Geometrical Text & Editors Humans, Animals & Emojis Messaging Logos Devices Map, Transport & Location support-group headset headset-mic check-all roadsign badge suitcase print chats message facebook twitter pinterest tumblr linkedin google-plus youtube delicious instagram laptop mobile tablet apple circle location airplane globe delete cog-complex star square triangle history feeling-great feeling-good feeling-okay feeling-bad feeling-terrible feeling-fail diamond octagon cursor-click cursor-default aca-i-logo-1_1

Town House Extension Beverley

Project Specifications

Location: Beverley, East Yorkshire

Client: Private Client

Year: 2014

Status: Complete

Project Type: Residential Extension

Project Value: N/A

Project Scope

Town House Extension, Beverley

ACA was appointed by a private Client to design a house extension in the historic Beverley, East Yorkshire. The new layout increased the gross internal area by 8.2 sqm and accommodates a bathroom and a bedroom.

The design improves the accommodation on the first floor, retaining the existing structures and integrating an extension over the existing kitchen on the ground floor. The extension is located in the Westwood Conservation area of Beverley where the local vernacular is predominately terraced residential properties with red brick elevations with pitched slate roofs and dormer windows. The design is in-keeping with the nearby Victorian dwellings. The shape of the roof, window detailing and materials complement the dwelling and are sympathetic to its character.

Proposals were consulted with the local planning authority and local residents. Designs were produced in accordance with Householder Design Guidance.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/acaii/public_html/wp-includes/functions.php on line 3728