atrium-icon-sheet arrow caret arrow-head-up arrow-head-down reorder external-link back up down info check-circled block restart attention warning error help flag mug cursor quaver file edit copy notification wrench person person-small add capped-person folder-person stack document pin search reblog multimedia palette email google-play like download-to-disk lock cart banknote-euro kite mood-skills mood-graph online-counselling cloud phone folded tag price-tag-euro euro info-centre download upload link branch play-circled article-circled graduation-cap-outlined exam-outlined speech-bubble video-subtitle video-camera table off home statistics clock zoom-in calendar newspaper filter send group gallery card wallet folder zip dna legal select circle-outlined check zoom share image adobe-ai adobe-ps adobe-ae adobe-pr adobe-id adobe-au video menu hexagon more close graph plus Directional Turn2Me eCurve Symbols & Actions UI Controls Emoticons Files, documents, media & folders Objects & pseudo objects Time Finance & Commerce Geometrical Text & Editors Humans, Animals & Emojis Messaging Logos Devices Map, Transport & Location support-group headset headset-mic check-all roadsign badge suitcase print chats message facebook twitter pinterest tumblr linkedin google-plus youtube delicious instagram laptop mobile tablet apple circle location airplane globe delete cog-complex star square triangle history feeling-great feeling-good feeling-okay feeling-bad feeling-terrible feeling-fail diamond octagon cursor-click cursor-default aca-i-logo-1_1

Urban Design For Student Accommodation Hull

Project Specifications

Location: Hull University

Client: Kexgill

Year: 2017

Status: Preliminary

Project Type: Urban Design

Project Value: N/A

Project Scope

ACA has designed an urban design scheme for Kexgill, award-winning student accommodation suppliers.

After our previous designs for the area adjacent to The University of Hull, (The Terrace) ACA has been further involved in the extension of the urban design scheme. The spaces created are designed to encourage communal activity and shared space. The design includes bespoke LED light features created by our team, to give character to otherwise plain house walls and to portray the identity of Kexgill, sharing light and positivity. Such features in combination with planned lighting throughout the design will improve student safety, orientation and community.

We strongly believe that access to the natural environment is paramount to good health, therefore we endeavored to incorporate the use of green areas and vegetation. Carefully managing the space available efficiently we have created essential off-street parking to decrease the pressure on the already brimming on-street parking.

What Our Client Says


“It is imagination, flair and understanding the whole picture which has been required. This element has exceeded our expectations. “

 

 

Richard Scott, Kexgill