atrium-icon-sheet arrow caret arrow-head-up arrow-head-down reorder external-link back up down info check-circled block restart attention warning error help flag mug cursor quaver file edit copy notification wrench person person-small add capped-person folder-person stack document pin search reblog multimedia palette email google-play like download-to-disk lock cart banknote-euro kite mood-skills mood-graph online-counselling cloud phone folded tag price-tag-euro euro info-centre download upload link branch play-circled article-circled graduation-cap-outlined exam-outlined speech-bubble video-subtitle video-camera table off home statistics clock zoom-in calendar newspaper filter send group gallery card wallet folder zip dna legal select circle-outlined check zoom share image adobe-ai adobe-ps adobe-ae adobe-pr adobe-id adobe-au video menu hexagon more close graph plus Directional Turn2Me eCurve Symbols & Actions UI Controls Emoticons Files, documents, media & folders Objects & pseudo objects Time Finance & Commerce Geometrical Text & Editors Humans, Animals & Emojis Messaging Logos Devices Map, Transport & Location support-group headset headset-mic check-all roadsign badge suitcase print chats message facebook twitter pinterest tumblr linkedin google-plus youtube delicious instagram laptop mobile tablet apple circle location airplane globe delete cog-complex star square triangle history feeling-great feeling-good feeling-okay feeling-bad feeling-terrible feeling-fail diamond octagon cursor-click cursor-default aca-i-logo-1_1

Detached House Extension Beverley

Project Specifications

Location: Beverley

Client: Private Client

Year: 2017

Status: Complete

Project Type: Extension/Refurbishment

Project Value: N/A

Project Scope

ACA was appointed to design an extension and internal re-modelling of a two-storey, detached house in Beverley. The brief was to increase living space for a growing family and improve layout and overall wellbeing.

The new design offers the residents an extra 54.5 sqm of additional space, with a ground floor gross internal area of 22.5 sqm, and first floor internal area of 24 sqm. The first floor extension towards the side garden offers a bedroom balcony, benefitting from additional space and fabulous views. The balcony cantilevers over the new modern kitchen / dining area, with sliding doors, inviting plenty of natural light inside. The front elevation extension provides a new porch with an extended bedroom on the first floor.

Carefully selected materials; soldier bricks, cedar cladding and white render mixed with existing, complement the original house, boasting a unique and modern design standard. The design:

 

  • Provides an extension which sympathises with the original building and its surroundings.
  • Avoids overshadowing surrounding neighbours.
  • Ensures privacy for the residents and neighbouring houses.
  • Invites in a significant amount of natural light.
  • Uses sustainable materials containing a low carbon footprint.

 

 

 

 

 

What Our Client Says


“We love the new layout and extra space we have acquired, which benefits our daily life tremendously.  Everybody keeps stopping me in the street asking who designed our new extension!”