atrium-icon-sheet arrow caret arrow-head-up arrow-head-down reorder external-link back up down info check-circled block restart attention warning error help flag mug cursor quaver file edit copy notification wrench person person-small add capped-person folder-person stack document pin search reblog multimedia palette email google-play like download-to-disk lock cart banknote-euro kite mood-skills mood-graph online-counselling cloud phone folded tag price-tag-euro euro info-centre download upload link branch play-circled article-circled graduation-cap-outlined exam-outlined speech-bubble video-subtitle video-camera table off home statistics clock zoom-in calendar newspaper filter send group gallery card wallet folder zip dna legal select circle-outlined check zoom share image adobe-ai adobe-ps adobe-ae adobe-pr adobe-id adobe-au video menu hexagon more close graph plus Directional Turn2Me eCurve Symbols & Actions UI Controls Emoticons Files, documents, media & folders Objects & pseudo objects Time Finance & Commerce Geometrical Text & Editors Humans, Animals & Emojis Messaging Logos Devices Map, Transport & Location support-group headset headset-mic check-all roadsign badge suitcase print chats message facebook twitter pinterest tumblr linkedin google-plus youtube delicious instagram laptop mobile tablet apple circle location airplane globe delete cog-complex star square triangle history feeling-great feeling-good feeling-okay feeling-bad feeling-terrible feeling-fail diamond octagon cursor-click cursor-default aca-i-logo-1_1

GP Practice Extension, Bedale

Project Specifications

Location: Bedale

Client: Glebe House Surgery

Year: 2018

Status: In Development

Project Type: Extension

Project Value: £2 million

Project Scope

ACA has designed a GP practice extension to the existing Glebe House Surgery in Bedale.

Initially, the brief was to design a GP practice extension to accommodate 6 new treatment rooms , 14 new consulting rooms, a large waiting and reception area, pharmacy, office, utility and storage space, a staff room and accessible WC facilities.

Aesthetically, the design is contemporary and sympathetic to the existing building and local vernacular.

Moreover, the proposed layout improves movement and usability for patients and employees. The site layout enhances the existing parking layout and provides extra vehicle spaces with separate parking for GP use.

Technically, the proposed development includes internal alterations, refurbishment of existing facilities and improvements to parking facilities and landscaping.

The new GP practice extension is built with people in mind and is therefore therapeutic and efficient.  Moreover, it will provide a sheltered and safe environment as well as a practical and user-friendly surgery.

 

 

What Our Client Says


“Alex has a fantastic knowledge in healthcare and how the NHS wants us to respond. ACA’s whole design process is sympathetic to Client’s requirements. The team manages to communicate the design vision and bring the project to life for people who prefer visuals to 2D plans”.

Gavin McKie, Project Manager, Aleysa Solutions