atrium-icon-sheet arrow caret arrow-head-up arrow-head-down reorder external-link back up down info check-circled block restart attention warning error help flag mug cursor quaver file edit copy notification wrench person person-small add capped-person folder-person stack document pin search reblog multimedia palette email google-play like download-to-disk lock cart banknote-euro kite mood-skills mood-graph online-counselling cloud phone folded tag price-tag-euro euro info-centre download upload link branch play-circled article-circled graduation-cap-outlined exam-outlined speech-bubble video-subtitle video-camera table off home statistics clock zoom-in calendar newspaper filter send group gallery card wallet folder zip dna legal select circle-outlined check zoom share image adobe-ai adobe-ps adobe-ae adobe-pr adobe-id adobe-au video menu hexagon more close graph plus Directional Turn2Me eCurve Symbols & Actions UI Controls Emoticons Files, documents, media & folders Objects & pseudo objects Time Finance & Commerce Geometrical Text & Editors Humans, Animals & Emojis Messaging Logos Devices Map, Transport & Location support-group headset headset-mic check-all roadsign badge suitcase print chats message facebook twitter pinterest tumblr linkedin google-plus youtube delicious instagram laptop mobile tablet apple circle location airplane globe delete cog-complex star square triangle history feeling-great feeling-good feeling-okay feeling-bad feeling-terrible feeling-fail diamond octagon cursor-click cursor-default aca-i-logo-1_1

Mental Health Place of Safety Extension, Miranda House, Hull

Project Specifications

Location: Miranda House, Gladstone Street, Hull

Client: Hull University Teaching Hospitals NHS Trust

Year:

Status: In Development

Project Type: Extension/Refurbishment

Project Value: £500K

Project Scope

ACA was commissioned to design an extension to the existing mental health place of safety located at Miranda House in Hull.

Design Brief

The brief was to provide additional interview rooms and an expanded waiting area.  Hence, the proposed extension increases the ground floor area by 75sqm.

Design Approach

The design of the new extension is sensitive to its context in terms of materials, character, appearance and the scale of the surrounding buildings.

Consideration of the existing building’s materials and colours creates harmony and a balance between new and existing.

Strategic integration of natural light into the interior space creates a visual comfort, which is crucial to patient, staff and visitors’ well-being in any mental health facility.